dissabte, 16 de juny del 2007

DECADÈNCIA


La meva relació amb Tortosa sempre ha sigut d'amor i odi.
D'amor perquè és la terra que em va veure créixer i d'odi per la falta de cosmopolitisme que altres ciutats de les mateixes característiques si posseïxen.

Així va sorgir el poema Decadència. Una resposta realista i lúcida del que és, avui per avui, una ciutat en clara regressió cultural, econòmica, política i social.

Aquest poema va ser publicat el 1989 al llibre L'Illa dels Bous, recull de poetes i il·lustradors tortosins.

El 1999 vaig fer una versió animada en flash que podeu vore aquí.

HOMENATGE A BROSSA


El meu primer poema visual; concebut a Madrid i realitzat a Barcelona l'any 1986 amb fotocòpies i tinta xinesa.

Directament influenciat pel poema de Brossa Cap de Bou, vaig posar-li cos (el d'una ovella) a aquesta meravellosa i senzilla A invertida del mestre.

En conèixer l'obra de Joan Brossa, en una exposició del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tortosa, el 1983, vaig quedar impressionat per l'obra d'aquest prolífic autor. La seva manera minimal, surrealista i personal d'expressar les idees em captivaren de per vida.
Aquest fet, juntament amb la relació personal amb Albert Aragonés (un dels millors poetes visuals en l'actualitat), em varen impulsar a explorar el món de la poesia visual i experimental.

El poema ha estat publicat per primer cop al tercer número de la revista de poesia i il·lustració Trilateral, el 1988 i al recull L'Illa dels Bous, el 1989.